zondag 1 maart 2009

voor(ui)tgang

Deze week was een rustweek in de training. Na zes weken zware arbeid rustig aan klimmen dus. Ik moet eerlijk zeggen dat dat niet helemaal gelukt is, want hoewel ik niet hoger dan 5c geklommen heb, heb ik zowel dinsdag als vrijdag niet goed opgelet tijdens het opwarmen en verzuurde ik te snel.

Maar wel enorm lekker geklommen. In een mooi lopende 5b in de korte overhang hopte ik zo soepel omhoog, dat ik met een brede glimlach van plezier boven aantikte. Het voelde alsof alle spieren in mijn lijf, bijna zonder mijn tussenkomst, netjes samenwerkten om een pas te maken, zo'n lekker gevoel! Ik merk echt steeds beter dat ik dingen aan het doen ben die ik tot een paar weken geleden niet paraat had, of waar ik gewoon de kracht voor ontbeerde. En dan te bedenken dat de training nog helemaal niet afgelopen is.

touw in de rotsenDe zon schijnt hier vanochtend af en toe even naar binnen en ik krijg erg veel zin in het buitenklimseizoen. Zou de training nog invloed gaan hebben op mijn klimniveau buiten en daarmee op mijn zelfvertrouwen?

Ik moest maar eens kijken of ik iemand mee krijg naar Freyr op een zaterdag in maart of april, want ik heb nog helemaal geen klimdagen buiten gepland staan (afgezien even van drie instructieweekends) voordat ik eind april afreis naar Frankrijk om daar een week in de rotsen rondom Avignon te vertoeven. En weer een beetje 'buitengevoel' hebben, is toch wel lekker als opwarmer voor een klimweek.

Geen opmerkingen: