zondag 14 juni 2009

tent gewonnen

Ik heb een week of wat geleden een tentje gewonnen bij de hiking site! Iedere maand hebben ze een prijsvraag, waar je weinig meer voor hoeft te doen dan een bezoekje te brengen aan de website van importeur of fabrikant en aan de hand van info die je daar vindt een meerkeuzevraag beantwoorden. Leuk om te doen, want je komt nog eens ergens (jaja, dat is ook de bedoeling natuurlijk, snap ik ook wel) en dan win je ook nog eens zo'n leuke prijs!

Ik heb al twee tenten. Een lichtgewichtkatoenen Carl Denig en een vierseizoenentent van Lowland. De eerste, de Mier, is een tweepersoonstent met honderdduizend haringen, veel leefruimte en een heerlijk binnenklimaat doordat katoen geen condensprobleem kent, kortom, een perfecte tent voor als je wat langer op een plekje staat. De tweede is de Conquest, een lichte en snel op te zetten tent, ook voor twee personen; met prima ventilatiemogelijkheden vind ik ook dit een supertentje en het is mijn eerste keus voor een klimweekend.AR ultralite

Nu is er een concurrent voor de Conquest bij gekomen. De AR ultralite van het Britse Mountain Equipment. Wat ik vooral leuk vind, is dat je het buitendoek apart kunt gebruiken, wanneer de weersomstandigheden of de meegenomen materialen zo zijn dat je eigenlijk alleen een tarp nodig hebt.

Ik heb hem inmiddels een keer opgezet op een veldje. Het lijkt me een prima tentje. Ik had wel wat moeite om hem strak opgespannen te krijgen, maar misschien dat ik de volgorde een beetje fout deed. De buitentent en de binnentent zitten namelijk al bij het opzetten aan elkaar vast, wat voor een beetje een andere volgorde zorgt. Ik kijk het nog een keer na.

Geen opmerkingen: