zondag 12 juli 2009

beter boulderen

"Nou, van die gradering klopt niets. Veel te makkelijk voor een vijf."

Een week of vier geleden klom ik een leuke boulder uit de bouldercompetitie en ik kwam in mijn eerste poging bij de topgreep. Mooie vier, dacht ik, misschien een plusje vanwege het lastige beginnetje. Maar toen ik hem ging afstrepen op mijn wedstrijdlijst, bleek dat ik zojuist een vijf geklommen had. Leuk voor de punten natuurlijk, maar wel een koopje, naar mijn idee.

Vandaag eindigde de bouldercompetitie en afgelopen vrijdag streepte ik mijn vierde vijf af (ik heb er zelfs eentje met een plusje). Bovendien had het niet veel gescheeld of ik had er nog twee bij gehad, die lukten nét niet. Misschien moet ik het nu toch maar gaan geloven: ik ben gewoon beter gaan boulderen :-)

Geen opmerkingen: