zondag 17 april 2011

avondje buiten klimmen

Het was lekker weer gisteren, maar ik had ook van alles te doen. Gelukkig had ~C nog zin om aan het eind van de middag nog te vertrekken naar Bergschenhoek. We waren om vijf uur daar en na een snelle kop koffie stonden we snel in de startblokken.

Het was vrijwel helemaal bezet aan de plaatkant, waar we ons warm gingen klimmen, maar de reliëfroute helemaal links was vrij, en dat is een goed begin. Toen we allebei weer beneden stonden, bleek dat het vanaf vijf uur vrij snel rustiger wordt in Bergschenhoek en we hebben heerlijk de ene plaatroute na de andere afgewerkt. Uiteindelijk kwamen we uit bij een bruine 6a op het meest rechtse gedeelte. Het bleek dat deze voor ons allebei niet alleen voorklimmend te eng en griezelig was, maar ook in toprope gewoon te moeilijk: de passen op het steile gedeelte bovenin lukten echt niet! ~C liet zich niet afschrikken en probeerde meteen hierna nog een 6b, ook bruin, iets verder terug naar links. Dat bleek een eitje in vergelijking met die hiervoor. Zou er iets met de waarderingen omgewisseld zijn?

Ik wilde de adrenaline van de enge 6a uit mijn lijf hebben en klom als laatste route van de dag helemaal omhoog in twee vijfjes. Als beloning kreeg ik bovenin een prachtige ondergaande zon te zien, fel-oranje-rood boven het bijna lichtgevende groen van de pas ontluikte bomen. Ik heb haar 'tot morgen!' gewenst en ze heeft zich inderdaad vandaag ook weer de hele dag laten zien. Laat de zomer maar komen!

Geen opmerkingen: