vrijdag 18 februari 2011

Een nieuw begin?

Er is veel veranderd in het afgelopen jaar, doordat M. en ik begin april een punt hebben gezet achter ons samenzijn. We kijken terug op mooie jaren, maar we konden uiteindelijk niet meer het aanknopingspunt vinden om samen een nieuwe start te maken toen de relatie daarom vroeg. Dit voelden we gelukkig allebei zo en we hebben alles met veel respect naar wat er was kunnen afwikkelen.

Bivak bij het middenstation, op de achtergrond de Aiguille du MidiDit betekende afscheid nemen, maar ook nieuwe kansen zien! En ik heb het aangedurfd om dan ook maar meteen de bezem er flink doorheen te halen. Een lang gekoesterde, maar eerder niet echt realistische wens van mij, is om een jaar lang door te kunnen brengen in de bergen. Daar de zomer te zien overgaan in de herfst en de herfst in de winter, meemaken hoe het is om vier maanden lang alleen maar sneeuw te zien, toeristen zien komen, zien gaan en weer terug zien komen, de bloemen in het voorjaar mee te maken en te ontdekken hoe het is in de rustige maanden. Kortom, deel zijn van, in plaats van even er in en er dan weer uit.

Met mijn achtergrond als juf is dat best lastig natuurlijk, maar gelukkig heb ik inmiddels aardig wat mensen in mijn bergennetwerk die mij een beetje op weg hebben geholpen, met tips en met contacten. Zodat ik kon bepalen wat ik wel en wat ik niet wilde en wat er wel en wat er niet realistisch is. Het allerliefste zou ik een plekje vinden in de Spaanse Pyreneeën, meer specifiek in het Castilliaanse gedeelte, omdat ik heel graag beter Spaans leer spreken dan ik nu doe en ik de Pyreneeën een prachtig gebergte vind. Helaas heb ik nu juist daar het minste contacten. En zomaar op cv een buitenlandse dame met jarenlange onderwijservaring en geen enkele horeca- of gastenindustrie-ervaring aannemen, dat lijkt tot nu toe een beetje te avontuurlijk te zijn voor de gemiddelde Spaanse berghut.

Maar ja, wie wilde er ook alweer het avontuur? Ikzelf toch? Dan moest ik ook maar het idee durven loslaten dat ik pas wegga als ik daadwerkelijk plek heb om een jaar te blijven. Uit betrouwbare bron heb ik inmiddels vernomen dat het, ook in Spanje (juist in Spanje?) toch het beste werkt om eerst zichtbaar te worden en daarna pas te gaan kijken of er een wat langduriger plekje voor je is.

Dus ik heb inmiddels gesolliciteerd op een plaatsje in het team bij X-Adventure. Als ik daar in juli aan de slag kan, ben ik in ieder geval twee van de twaalf maanden onderdak en kan ik alvast mijn neus laten zien aan eigenaren van pensions, horeca, winkels of hutten, die een hulpje kunnen gebruiken dat niet veel vraagt en wel graag de handen uit de mouwen steekt. Ik vind het reuzespannend, maar ook reuzeleuk!

5 opmerkingen:

mare zei

Woohoo!

Dat klinkt inderdaad als een groot avontuur. Kijk uit, voordat je het weet kom je niet meer terug. Niet dat daar wat tegen is natuurlijk, een van de voordelen van Nederland is dat het heel veel buitenland heeft (en verrekte weinig natuur en bergen).

Frans zei

Wat zou x-adventure zijn? Eens kijken op www.x-adventure.nl... Baby- en kinderwagens?!

O, wacht, er is ook een www.x-adventure.be, die ziet er wat meer voor de hand liggend uit.

nanske zei

@Mare Dat van die bergen is geen voordeel...
Ja, het kan zomaar zijn dat ik na dat jaar nog niet klaar ben met de bergen. Dat is juist het leuke! Ik weet in ieder geval zeker dat na dit jaar alles er anders uit ziet. Maar 'hetzelfde als het was en toch helemaal anders' is ook nog een reële optie.

@Frans Hmmmpff...haha! Nee, het zijn NIET de baby's.

Bas zei

Na meer dan een jaar weer een blogpost! Je moet wel beloven vanuit Spanje regelmatig te bloggen, zodat wij je avontuur een beetje kunnen volgen.
Groetjes Bas

Feetje zei

Hmmm... dan wordt het nog lastiger je weer een te zien... zo in het wild.