woensdag 24 augustus 2011

hitte

Het is hier al een paar dagen meer dan dertig graden overdag; water drinken is dan zo'n beetje het enige wat nog leuk is. En het water in. Ik ben deze week in Escalona aan het werk, in het grote kamp van X-adventure. Hier is een riviertje waar je heerlijk in kunt afkoelen. Vandaag ben ik op bijzondere wijze het water in gegaan: vanaf de brug abseilend op zijn kop. Ook wel eens leuk!

Ik ben inmiddels zo gewend aan het wennen, dat ik bijna vergeet te bloggen! De afgelopen weken was ik vooral in Torla en daar is het heerlijk om op pad te gaan tussen het keukenwerk door, van bloggen komt dan niet zoveel. 's Avonds bel en skype ik regelmatig met ~C, of er waren leuke activiteiten met X-adventure: filmavond of kinderdisco in het dorp.

Vorige week heeft Harry een paar dagen op de camping gestaan, het was leuk om bezoek te krijgen uit Nederland. We hebben onder andere samen een klettersteigtocht gemaakt. Toen ik het voorstel deed, vertelde Harry dat hij eigenlijk niet zo'n fan was van klettersteigs. Maar toen ik vroeg of hij er wel eens een gedaan had, bleek dat niet het geval, alleen staalkabels in de bergen waaraan je jezelf zekert met een schlinge. Maar die zijn echt wel wat anders dan een goed uitgeruste klettersteig die speciaal ontworpen is om van te genieten. En deze klettersteig is absoluut genieten! Langs watervallen en door een grotje, en er zit van alles in: beugels, ladders, touwbruggetje, klimmen en traverseren. We hebben ons best gedaan om alles klimmend te doen, dus zonder de beugels en op de meeste plaatsen kan dat goed.

Volgende week heb ik vrij en ga ik terug naar Torla. Het kamp daar is inmiddels weg, dat staat maar vijf weken. Ik slaap dus in mijn eigen tentje en kook op mijn eigen gasbrandertje; geen versgebakken brood 's morgens, geen hangkastjes om mijn spulletjes op te bergen, dat wordt weer, eeh, wennen!

2 opmerkingen:

Quirin zei

Een maand Nans, zo lang zit je er al en het lijkt toch net of je er al veel langer zit? Het klinkt allemaal heel goed en heel Nans!!!

Ik heb je gemist de afgelopen maand en heb veel zin om bij te kletsen want er is veel gebeurd met ons (met jou en met mij), ten goede, dat zeker. Zal een dezer dagen wel een mail worden. Niet hetzelfde als bijkletsen maar daar zouden we al snel een paar uur voor aan de telefoon moeten hangen (kassa!).
Liefs
Q

nanske zei

Ik zit er al 6 weken, inderdaad langer dan een maand dus :-)