vrijdag 2 september 2011

werk zoeken

Het valt niet mee om iets te vinden hier in Spanje! Sinds vorige week is Torla praktisch uitgestorven en hoewel het heerlijk is om weer de vogels te horen en niet constant van de sokken gereden te worden tijdens de wandeling naar het centrum, is er zonder de toeristen natuurlijk geen werk. Het valt me bovendien lastig om zomaar ergens binnen te stappen en te vragen of er iets mogelijk is. Vooral omdat mijn Spaans nog behoorlijk matig is en ik het lastig vind om in het Spaans goed te motiveren waarom ik iets zoek en wat ik eigenlijk zoek. Ik heb inmiddels wel in het informele circuit wat mensen gesproken (campingpersoneel, winkelpersoneel en een guía de montaña uit Broto die ik 'kende' van het terras en toen in het park tegenkwam) en iedereen bevestigt dat Torla in de winter niet echt de place-to-be is voor de toeristen. Het formuleren in het Spaans gaat me schriftelijk iets makkelijker af dan mondeling, omdat ik dan kan nadenken over de juiste werkwoordsvorm en dingen kan opzoeken op het internet. Inmiddels zijn er dus wel twee sollicitatie-mails de deur uit (beslist niet foutloos, maar vast wel te begrijpen) en ik wacht af.

Geen opmerkingen: