zaterdag 17 september 2011

naar zuid-spanje!

Gisteravond is het laatste diner geserveerd, vanochtend heb ik voor het laatst het ontbijtbuffet klaargezet (en weer opgeruimd), de broodjes voor in de bus zijn zojuist gesmeerd en de laatste warme (middag)maaltijd staat op het vuur. Oftewel: het seizoen zit er op! Morgenavond komt ~C, hoera! Eindelijk niet meer sms of skype, maar in het echt! We gaan een kleine week vakantie houden en daarna, ja, daarna gaapte tot gisteren de leegte...

Het winterseizoen in deze omgeving is rustig en de herfst nog veel rustiger. Hier in de buurt kan wel wat gelanglauft en gewandeld worden in de winter, maar een wintersportgebied kun je het niet noemen en in de herfst is het helemaal uitgestorven. Ik had in Torla nog twee lijntjes uitgegooid per email en die had ik nog wel op kunnen volgen door daar volgende week of de week erna nog eens in persoon langs te gaan, maar iedereen die ik in Torla en omgeving al gesproken had, had me weten te vertellen dat er echt heel weinig te doen zou zijn in herfst en winter.

Het leek me dus handig om wat reservespelers warm te laten lopen. Hier in Spanje wintersportplaatsen afgaan en om werk vragen zag ik toch niet zo zitten, dus mijn winterwerkterrein zullen de Alpen worden, ik ben daar aan het solliciteren gegaan voor een job vanaf december. Voor de periode oktober en november wilde ik wel erg graag in Spanje blijven. Natuurlijk is er altijd de optie om in het huisje van mijn vader neer te strijken, maar ik steek toch liever ergens de handen uit de mouwen. Gelukkig is het internet geduldig en ik ben woensdag beginnen rond te snuffelen op de mij bekende vrijwilligerswerk-in-het-buitenland-sites, die ik ook in Nederland al geraadpleegd had. Nadeel: zij bieden veelal boerderij/landbouw-werk, dus eigenlijk niet echt wat ik zocht. Bergen en landbouw gaan niet zo goed samen. Bovendien heb ik liever werk in de toeristische sector.

Maar ja, soms vind je op het juiste moment het juiste en zodoende viel mijn oog op een link naar een site die ik nog niet eerder gezien had: www.workaway.info. En daar was Los Castaños. Een klein hotelletje in het binnenland achter de Costas (Marbella en Málaga), met de bergen min of meer in de achtertuin en aantrekkelijk werk: keuken, serveren, huishoudelijk, eigenlijk van alles wat er in een hotelletje komt kijken. Ik kreeg meteen antwoord op mijn mail en binnen een dag was het geregeld. Van 27 september tot in ieder geval twee weken later zit ik dus in Zuid-Spanje, met zicht op een wat langer verblijf tot eind oktober. Enige nadeel misschien: de eigenaars zijn Engelstalig :-)

© van de foto: www.loscastanos.com

4 opmerkingen:

mare zei

Ik zou maar snal engelands gaan leren.

Anoniem zei

Gefeliciteerd, hartstikke fijn voor je!

Quirin zei

oeps, die anoniem wil best haar naam bekend maken, maar voor ze het wist was de reactie al geplaatst...

Frédérique zei

Ha Nans, wat schrijf je leuk, je kijgt heel veel groeten van Teddy. morgen is het Michael en jij hebt je draak verslagen veel plezier,
groet, Fré