dinsdag 27 december 2011

updates

Omdat niet iedereen Facebook heeft, mijn Facebook heeft, of mij leest:

25 december, uurtje of negen 's avonds:
Het is 17 jaar geleden dat ik voor het laatst met kerstmis gewerkt heb, toen in de zorg, nu in de, eeh, zal ik het maar horeca noemen? Kerstdiner achter de rug, gasten tevreden, nanske tevreden, de keuken, niet eens zo'n vreselijke puinhoop! Hoop dat ik het met een uurtje aan kant heb inclusief dweilen, dan kan ik vannacht eens wat langer slapen dan 6 uur.

26 december, uurtje of kwart over zes 's avonds:
Het ging allemaal supervoorspoedig, mijn tijdschema bleek helemaal in orde. Om 18.55 stond het voorgerecht op tafel, de oven was warm, de vis klaar om er in gezet te worden, de worteltjes op het punt van glaceren (laatste minutenwerk), de rijst geweekt en klaar om opgezet te worden en de soep warm aan het worden. Ik wachtte tot ik de voordeur hoorde met het in gang zetten van het hoofdgerecht. Ik hoorde alleen geen voordeur. En toen keek ik op de klok. Het was 18.00.... Ik had een uur en een kwartier in mijn schema overgeslagen. Ik kan dus volgende week een uur later met de mis-en-place beginnen :-) Gelukkig had ik gewacht met de bereiding van het hoofdgerecht, anders had ik nu een probleem...

27 december, uurtje of tien 's morg... eeh, in de voormiddag:
Ik dacht dat ik dit jaar één nieuwe taal ging leren. Toen ging ik naar Morzine en kwam daar gratis en voor niets een tweede, min of meer nieuwe, taal bij. Maar zonder dat ik er erg in had, blijk ik een derde taal geleerd te hebben. En eigenlijk wist ik dat al toen ik dit schreef. Ik heb deze week namelijk Vlaamse gasten en zonder veel moeite ga ik weer te voet, of stap ik, zet ik tasjes op tafel, ga ik een schoteldoek halen om de tafel af te kuisen en schrijf ik 'patatten schillen' op mijn werkschema.

Geen opmerkingen: