zaterdag 24 mei 2008

vrouwen en boulderen

Er hadden niet zoveel vrouwen meegedaan aan het NSK boulderen, vertelde Nurdjana (die vierde werd) gisteren in de hal. Dat bracht mijn gedachten op een artikel dat ik een paar jaar geleden las en ik beloofde haar om het op te zoeken. Ik had er over geschreven op dit weblog, dus het zoeken was niet al te veel werk, maar de link klopte niet meer. Gelukkig had ik het nog als pdf op mijn computer staan, waardoor ik het ook snel weer terugvond op het wereldwijdeweb.

Waarom zijn er zo weinig vrouwen in het boulderhok? vraagt Kim Millenaar zich af, terwijl boulderen toch juist voor vrouwen zeer geschikt is: "In de eerste plaats is boulderen veel geschikter om jezelf sociaal gunstig te positioneren. (...) Ben je (...) aan het boulderen, ben je vrij als een vogel om door de hal te dartelen en te praten met wie en wanneer je maar wilt. Een tweede punt is, en dit hebben de mannen om één of andere reden beter begrepen dan de vrouwen (de reden laat zich overigens makkelijk raden), een gordel is niet cool!"

Voor iedereen (m/v) die een duwtje in de richting van het boulderhok nodig heeft: lees het artikel.