vrijdag 16 mei 2008

vingertopjes

Lang leve de climb-on, maar zelfs regelmatig gebruik kon niet verhoeden dat ik in de afgelopen vakantie de huid herhaaldelijk van mijn vingers heb geklommen. Van de zeventien dagen vakantie heb ik er twaalf klimmend doorgebracht, dat was nog niet eerder voorgekomen en helaas, het smaakt naar meer.
nanske in Bleau
Een korte impressie: na het weekend instructie geven ging ik op koninginnedag naar Bleau, voor mijn jaarlijkse hemelvaartsbezoek aldaar. We hadden prachtig weer en er zat duidelijk verbetering in mijn prestaties: waren de drietjes vorig jaar nog echt te hoog gegrepen, deze keer klom ik ze met plezier en vooral met succes. Op naar de viertjes!

Op zondagavond vertrok het grootste gedeelte van de (kleine) groep weer naar Nederland en wij reden maandag met zijn drieën verder naar het oosten, om in Vitteaux neer te strijken. De rotsen van Saffres liggen daar op de spreekwoordelijke steenworp afstand vandaan. Weer werkte het weer hard mee om de trip tot een succes te maken en ik heb flink mijn best gedaan op vijven (vooral voorklimmend) en zessen (vooral naklimmend). Zenuwen? Ja, toch wel. Maar soms ook helemaal niet en zo klom ik niet alleen mijn eerste on-sight 5c voor, maar ik werkte ook nog eens mijn eerste voorklim-6a uberhaupt netjes uit. Ok, het gebiedje waar we op dat moment klommen (Vieux-Chateaux) was uiterst prettig behaakt en ook behoorlijk Frans gewaardeerd, maar dat mocht de pret niet drukken.
nanske in de Noord-Vogezen
Op zaterdag pakten we weer onze spullen in, om de klimvakantie af te sluiten in de Noord-Vogezen. Een leuk gebied, met maar weinig makkelijke routes, dus gelukkig was ik ingeklommen. Een enkel laag vijfje voorgeklommen en vooral vijven en zessen nageklommen; ik hoefde niet meer zo nodig, was bijna een beetje klimmoe, misschien ook omdat ik weer moest wennen aan nieuwe rots en nieuwe waarderingen. En voor het eerst na een klimvakantie vond ik het niet eens zo heel erg om naar huis te gaan. Hoewel, nog liever had ik gewoon een paar rustdagen gehad en was daarna weer verder gegaan!

foto's: Loek Timmermans en Bas van der Smeede