vrijdag 29 augustus 2008

buikspieren

Een wandelvakantie in de bergen is goed voor de beenspieren, maar ja, buikspieren en armspieren worden minder aangesproken. Maandag ging ik boulderen en ik had me voorgenomen zo te gaan klimmen, dat ik mijn buikspieren zou voelen en mijn armen niet.

Een interessant voornemen, want ik zet mijn lichaamsspanning en buikspieren normaal gesproken weinig bewust in en daarmee dus ook vaak niet op momenten dat dat wel handig zou zijn. Naast het weer opbouwen van mijn buikspieren na de vakantie, was dit voornemen dus ook een goed mentaal trainingsvoornemen. Ik was verrast hoe veel er lukte, dankzij de spanning die ik met mijn buikspieren probeerde op te bouwen! Ik moet hier echt mee aan het werk. Niet met het kweken van stevige buikspieren, maar vooral met het bewust gebruiken ervan.

Gisteren was het een verrassend milde avond na een dag zonder zon en klom ik met Bas in Bergschenhoek. We wilden beiden rustig aan doen, vanwege BAZ! in aantocht, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat niet helemaal gelukt is, want mijn laatste route was een vreselijk zware 5b. En raad eens wat hielp bij twee of drie lastige passages? Buikspieren! Echt waar.

Morgen en overmorgen dus BAZ!, Boulderen Aan Zee. Volgens de meteorologen zal het lekker weer gaan worden. Op dit moment is daar helaas nog niet veel van te zien.

Hier vind je de actuele situatie, hopelijk zie je daar morgen lekker blauwe lucht en een stralend zonnetje :-)

Geen opmerkingen: