woensdag 6 augustus 2008

tochtenvoer

Twee jaar geleden schreef ik hier een recept voor prettig tochtenvoer. Vandaag probeerde ik hetzelfde recept nog een keer, maar dit keer had ik wél een weegschaal. Ik weet het nu weer: ik moet gewoon mijn gevoel volgen in de keuken.

Ik kon me niet meer herinneren hoe de substantie was twee jaar geleden, maar ik volgde het recept, dus wat zou ik me zorgen maken? Toch kon ik me niet voorstellen dat het mengsel dat ik op het bakblik gooide zou worden wat ik twee jaar geleden kreeg. Toen het baksel uit de oven kwam, bleek inderdaad dat de muesli-notenrepen meer krokante muesli waren geworden dan repen. Erg lekker, dat wel, maar niet handig om mee te nemen in de rugzak.

Ik probeerde nog een tweede recept uit, uit dezelfde Hoogtelijn, de 'super-power-bar-waarmee-je-ineens-weer-heel-hard-gaat-lopen'. Ik heb me helemaal suf geroerd in de pan, wat een bewerkelijk recept! Het smaakte al snel erg lekker, ik heb flink uit de pan gesnoept, maar het duurde allemaal langer dan ik had gedacht. En nu ze klaar zijn, weet ik dat ik toch nog te ongeduldig was en de massa nóg wat langer had moeten laten koken, het is eigenlijk te zacht gebleven. Dat is ook weer niet handig in de rugzak. Maar wel lekker...

Mocht je geïnteresseerd zijn in de tochentvoer-recepten uit de Hoogtelijn van een aantal jaar geleden, kun je naar mijn site nanske.nl gaan. Na de vakantie ga ik eens denken over de verbouwing van die site, maar op dit moment moet je nog even klikken op het menu-onderdeel 'klimmen', waar de link naar de tochtenvoerrecepten onderaan de pagina te vinden is

Geen opmerkingen: