zaterdag 28 november 2009

boulderen en hardlopen

Onze school kent het fenomeen 'informele ouderavond'. Dit is een ouderavond die georganiseerd wordt door de ouders, bij een van de ouders thuis, iedereen neemt iets te eten of te drinken mee en het wordt altijd erg gezellig. Deze ouderavond was voor mijn klas gisteren en het is natuurlijk ook de bedoeling dat juf haar neus informeel komt laten zien. Maar ja, vrijdagavond, dat is wel mijn klimhalavond, dus ging ik vroeg naar de hal en heb ik nog anderhalf uur kunnen boulderen. De nieuwe ladder start pas zondag, dus het is dan niet de bedoeling dat je uitgebreid gaat werken in boulders. Ik ging daarom voor de kwantiteit en dan ook voornamelijk nog voor de beginpassen. Ik had gelukkig al weer meer lichaamsspanning paraat, ik merkte duidelijk het verschil met een paar vrijdagen geleden. Er werd wel een nieuw ontwikkelpuntje zichtbaar: mijn beenspieren zijn wel eens leniger geweest. En bij passen waarbij ik moest trekken aan een hiel of aan mijn tenen, protesteerde er het een en ander aan de achterkant van mijn dij en in mijn kuit. Stretchen dus maar weer.

Ik zit ook weer in een hardloopfase, ondanks het weer (hoera!). Het gaat nog steeds op en af met mijn hardloopdiscipline, maar sinds mei is er in ieder geval geen maand voorbij gegaan zonder dat ik iets deed. Er lijkt dus toch enig volhouden zichtbaar. Op dit moment is het alleen nog steeds niet genoeg voor die 10 kilometer, want van voortgang in het schema waarop ik loop is weinig sprake. Ik ga volgende keer eindelijk maar eens met de tweede dag van week 6 beginnen. Gelukkig heb ik nog even voordat mijn geplande 10km-loop is.

Geen opmerkingen: