zaterdag 21 januari 2012

skiles

Het heeft gisteren en vannacht weer flink gesneeuwd, na een week prachtig wintersportweer. We hadden tot gisteren strakblauwe luchten, fijne temperaturen en over het algemeen heerlijke sneeuw op de pistes; de gasten van deze week hadden geluk! Behalve dan met hun laatste dagje, maar toen ze gisteren besneeuwd en nat thuiskwamen na een ochtend skiën met slecht zicht, hebben we er gewoon een leuke laatste middag van gemaakt, met Vin Chaud, appeltaart en warme choco voor de kinderen.

Ik vind het ondertussen heerlijk om 'op wintersport' te zijn en niet alles in een of twee weken te hoeven proppen! Tien dagen geleden bond ik voor het eerst weer de ski's onder, na een jaar of tien, en ik had mezelf twee uur prive-les cadeau gedaan. Van het eerste onwennige bochtje in iets wat niet eens een bocht in Pflug (eeh, chasse neige dus) mocht heten in (iets meer dan) twee uur tijd naar de oude vertrouwde parallel-bochtjes met de stokken. Zo grappig om te merken dat je lijf je hoofd gewoon minstens acht stappen vooruit is; Instructeur Patrice had allemaal trucjes om een bepaalde lichaamshouding tevoorschijn te toveren en omdat ik het jaren geleden allemaal al geleerd en geoefend had, werden er allerlei bewegingen wakker die zomaar goed gingen, zonder dat ik er over na hoefde te denken. Dat nadenken kon ik sowieso beter laten, nadenken over motoriek is niet echt een aanrader voor vlotte vooruitgang.

Afgelopen woensdag mocht ik ook nog een ochtend met een groepsles meedoen. Lily heeft daar nog een paar balans-puntjes op de i gezet en we hebben carve-turns geoefend, die waarbij je echt helemaal NIETS hoeft te doen om de bocht te maken, behalve de juiste houding aannemen. Leuk-leuk-leuk! Ik kan weer even vooruit de komende tijd.

Op de foto hiernaast kun je het dak van mijn chalet zien. Tussen mijn hoofd en de boom zijn twee chalets direct aan de piste, het chalet daarachter is het chalet waar ik mijn gasten ontvang. Ik skiede na deze foto omlaag, om de boom heen het pad af, en belandde in de achtertuin :-)

©van de foto's: Patrice van easy2ride

Geen opmerkingen: