donderdag 16 augustus 2012

stilte

Paella: bereiden, dresseren en uitserveren!
Excuses voor alweer een lange tijd stilte. Om te beginnen maar weer eens wat statusupdates van Facebook, hoewel ik ook daar vooral excelleerde in afwezigheid. Ik heb het weer eens veel te leuk om veel online te zijn...

Een snel overzicht van mijn weken tot nu toe: op 17 juni kwam ik aan in Spanje, vanuit Antwerpen. Het kampterrein in Escalona was toen nog leeg, maar met zijn achten stond het kamp er al snel weer alsof er geen winter geweest was.

De eerste deelnemersgroep kwam begin juli. Samen met Peter en Marc, in de tweede week aangevuld met Elke en Melissa, kookten we voor 50, resp. 90 man. Op 15 juli ben ik van Escalona naar Torla verhuisd, waar ik tot afgelopen weekend als keukenverantwoordelijke heb gestaan, wat ik echt super vond.

Torla heeft naast Ronda mijn hart veroverd, dus ik was heel blij om daar weer terug te zijn. Helaas hebben we de afgelopen dagen het kamp in Torla alweer afgebroken en ben ik nu dus weer terug in Escalona, waar ik juist begonnen ben aan een ruime week vrijaf, vanaf vanavond samen met Carlos.

De updates en wat foto's:

Escalona 9 juli
5 juli:
Ok, onweer is één ding. Heftig bergenonweer is een tweede. En hier hadden we dan vannacht heftig bergenonweer dat om negen uur 's avonds begon en tegen het ochtendgloren pas was afgelopen. De buien draaiden rondjes. Onweer met een keer of 2 een klap echt recht boven je hoofd is op zich al bijzonder, maar dat ging hier vannacht ieder uur opnieuw. Wel genoeg voor deze hele zomer lijkt me. En ook genoeg voor een ietwat gebroken nachtrust.

9 juli:
Goed keukenteam in Escalona! We gaan nu met z'n allen uit eten, 'op restaurant' zeggen die van Vlaanderen. Het leven is goed!

Torla 15 juli
15 juli:
Stralend blauwe lucht, zonnetje, prettig verfrissend windje, prachtige bergen, nice team: back in Torla!

20 juli:
Fantastisch weer hier in de Pyreneeën. Gisteren prachtige wandeling gemaakt, nu een dagje relaxen (was beetje laat geworden gisteravond), vanmiddag zorg dragen voor het wegruimen van de voorraad voor volgende week (groente, vlees en overige boodschappen) en vanavond schaft de pot: BBQ!

9 augustus:
35 graden, siesta in de schaduw, laatste twee dagen koken voor de groep. Het is hier zo prettig toeven, dat ik weinig tijd neem om eens iets te updaten. Dit werk heeft een hoog vakantiegehalte!

Geen opmerkingen: