zondag 13 juli 2008

nanske's schoolblog

De inspiratie voor dit blog is ver te zoeken. Ieder uur van de dag wordt opgeslorpt door eindejaarsactiviteiten en -verplichtingen. Ik heb de slechte eigenschap onder druk mezelf het beste aan het werk te krijgen, dus ik stel het werk uit tot de deadline me dwingt alle beschikbare tijd te gebruiken. Gek genoeg blijkt altijd weer dat ik in de tijd die daarvoor ligt al een heleboel mentaal voorwerk heb gedaan. Voor de post 'onvoorzien' is namelijk, wanneer ik eenmaal echt begin, nauwelijks nog ruimte, maar die is ook nooit nodig, want het is alsof ik alles al in mijn hoofd heb zitten en ik heb alleen nog maar tijd nodig om het daar uit en op papier te krijgen. Interessant.

Goed, een lastige bijkomstigheid is dan wel, dat ik heel monomaan word qua activiteiten, terwijl ik veel liever van de hak op de tak spring en van alles tegelijk aanpak. Natuurlijk kan ik 'alles tegelijk' nooit zo consciëntieus te lijf gaan als ik kan doen wanneer ik me op één ding richt. In sommige gevallen is dat laatste dus nodig. Maar ik word er wel een beetje ongelukkig van.

Ik word wel weer heel gelukkig van gelukt werk. Aanstaande vrijdag lever ik gelukt werk af. 21 kinderen die er klaar voor zijn naar het vervolgonderwijs te gaan. 21 uitgebreide eindverslagen, passend bij ieder kind. En voor ieder kind een tekening met een mooi opgeschreven persoonlijk motto.

Daarna begint het klimmen weer. Nog even geduld.

Geen opmerkingen: