vrijdag 22 juli 2011

aangekomen

Afgelopen vrijdag was het dan zover. De spullen die ik niet meer nodig had achter slot en grendel in de opslag, het papierwerk geregeld (tenminste...) en mijn reistassen helemaal ingepakt. ~C bracht me met de trein naar Antwerpen. Daar wachtte de introductie met het deel van de X-crew dat ook vanavond naar Spanje zou reizen. De meesten met de bus, Andy, Dietger en ik als chauffeurs in de Opel Astra die ook naar Spanje moest. Het was fijn dat ~C mee was tot aan Antwerpen. Het afscheid nemen werd zo een beetje verspreid over een paar uur, hoewel het echte afscheidsmoment er natuurlijk toch gewoon maar één is. Gelukkig had ik een leuk vooruitzicht en het is ook wel lastig om precies te beseffen wat het gaat betekenen om elkaar een jaar niet of in ieder geval veel minder te zien.

We hadden een goede reis (de mannen hebben bijna alles gereden, gebiedt de eerlijkheid me te zeggen) en 's morgens om zes uur kwamen we aan bij de camping in Escalona. Ik heb nog even een paar uur in de auto geslapen en daarna heb ik me om acht uur bij het wakkerwordende kamp gevoegd. Ik zag gelukkig heel wat bekende gezichten van het kennismakingsweekend in mei, want zeker toen de bus aan was gekomen werd het toch wel wat chaotisch op de kampplaats. Om elf uur reden we tenslotte weg naar Torla, waar ik nu mijn eerste week doorbreng.

Het is hier prachtig, de camping ligt op ongeveer 1000 meter (of zoiets), op de rand van nationaal park Ordesa. Het kamp hier is veel kleiner dan in Escalona, we koken hier met zijn tweeën (de eerste dagen met zijn drieën) voor 42 man en dat is goed te doen. Van half acht tot tien en daarna weer van half vijf tot negen zijn we in touw en overdag verken ik de omgeving en doe waar het kan wat activiteiten mee. Het team bestaat uit zes man en dat is lekker overzichtelijk zo voor de inwerkweek. Zaterdag verhuis ik naar het kamp in Escalona. Daar loopt drie keer zoveel man rond en er wordt daar in drie shifts gekookt, die een half uur van elkaar verschillen. De drie shifts eten elk een ander menu, dus het zal zeker daar een stuk hectischer zijn in de keuken. Ik ga het zien!

2 opmerkingen:

ivo wenneker zei

Ha die Nans,

Goed om te lezen dat je in Spanje bent aangekomen. Het begin van een lange reis. Een reis op veel fronten (zowel waar je bent als wie je bent). Hier in NL is het nu waardeloos weer (regen, harde wind, koud - zeg maar eind oktober).

Veel succes,

Ivo, Sabine, Eline

Anoniem zei

Sometimes you are be} offered holds, which in principle increases your probabilities. If you are be} offered hold 3 times in a row, almost all video games will spin in the win next if you press the hold buttons a 3rd time. Except that stated win is often less than price of|the worth of} the four performs it took to get it. 카지노사이트 Do you attempt to hold two red sevens after which get killed on the first thriller square? It will probably only provide holds twice, and also you missed out on two potential minor wins.