woensdag 23 april 2008

binnen en buiten

In de hal zit ik lekker op stoom. Dat wat ik doe in de 6b's begint langzamerhand al wat meer op klimmen te lijken dan op ploeteren!

Ik stap al een paar weken op vrijdagen in tenminste één en meestal in meerdere 6b's. Niet in alle routes kom ik even ver, maar dat mag de pret niet drukken, zeker niet omdat er ook een paar routes zijn waar ik een aardig eind in gevorderd ben. Twee routes heb ik al praktisch uitgeklommen, maar ik merk dat het route-uithoudingsvermogen in zo'n zes aardig op de proef wordt gesteld.

Buiten, voorklimmend, gaat het wat minder 'op stoom'. Afgelopen zondag was ik in Bergschenhoek en ik bibberde weer eens mijn weg naar boven in de 5b's. Gelukkig ga ik over een week tien dagen lang de rotsen in, dat zal ze leren, die zenuwen! Eerst de boulders in Bleau, daarna routes in de Bourgogne en de Elzas.

Aankomend weekend ga ik ook nog naar Dave in België, waar ik mijn eerste instructeursstage loop in echte rots. Ik ben benieuwd wat dat voor effect heeft op mijn mentale gesteldheid.