maandag 9 juni 2008

vrijdagklim

Afgelopen vrijdag klom ik eindelijk een 6b-project uit waar ik al een paar maanden in aan het werken ben.

De eerste keer dat ik de route klom ging wonderbaarlijk goed, maar uiteindelijk kwam ik op 2/3 zo dik in de problemen, dat ik het vermoeid opgaf. De keren daarna ben ik niet meer zo ver gekomen als die eerste keer! Een paar keer kwam ik zelfs niet verder dan twee meter boven de grond, als ik aan het einde van de avond de route in stapte.

Afgelopen vrijdag ging het ineens weer soepel, tot op de eerder genoemde 2/3. Met veel vasthoudendheid lukte hij me uiteindelijk toch en bleek ik de rest weer redelijk aan te kunnen. Toen ik me liet zakken, heb ik diezelfde passage nog een keer gedaan, om het niet af te leren, dus ik hoop de route ook nog een keer 'clean' te kunnen klimmen.

Hierna heb ik nog een paar boulderroutes 'in de week gelegd', waaronder een 5 die ik echt heel graag wil klimmen en die ook steeds meer binnen bereik komt. Ik heb nu al weer zin in vrijdag...