zaterdag 17 januari 2009

oxfam novib trailwalker

In december plofte de nieuwsbrief van Oxfam Novib in mijn mailboxje, met inspirerend nieuws: op 20 en 21 juni 2009 wordt op de Veluwe de Oxfam Trailwalker georganiseerd, een 30 uur durende non-stop wandeltocht van 100 kilometer. Zo'n uitdaging kun je toch bijna niet laten liggen!

Het doel is, dat je in een team van vier personen de wandeltocht volbrengt en zo via sponsoring 3000 euro bijeen wandelt voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden, een thema dat mij als juf natuurlijk na aan het hart ligt. Met die 3000 euro kunnen in Mali 120 kinderen een jaar lang naar school. De Trailwalker sponsortocht bestaat al sinds de jaren tachtig en vindt zijn oorsprong in Hong Kong, waar de Britse Gurka's de eersten waren die via deze trainingstocht geld inzamelden voor goede doelen.

Toen het eerste enthousiasme wat geluwd was, begonnen echter de beren in zicht te komen: "20 en 21 juni, dat is precies de drukste tijd op school." "Er is wel veel tijd gemoeid met de voorbereiding." "Het samenstellen van een beetje prettig, gelijkgestemd team, hoe doe je dat?" "Honderd kilometer, dat is ruim drie keer zoveel als mijn langste wandeltocht!" "Bij een gemiddeld tempo van vier kilometer per uur moet je 25 uur wandelen. 25 uur, een heel etmaal met minimaal rust/slaap, maar dat kan ik toch helemaal niet?" Enzovoort.

Als ik nou nog 24 was...

Geen opmerkingen: