zondag 4 januari 2009

2008

Omhoog langs de rotsenHet leuke van een blog is, dat je af en toe eens terug kunt kijken op wat er zoal voorgevallen is. Dit was 2008 in blogposts:

Januari: In januari waren ze er nog, maar ik lijk in het afgelopen jaar de rotsklimspoken in België te hebben verjaagd. Ik voel me in ieder geval niet meer geïntimideerd wanneer ik in Freyr of Beez onderaan de rotsen sta, waar ik heel blij om ben. Klimdoelen voor dit jaar: vijven voorklimmen in Freyr.

Februari: Er is in mijn persoonlijke leven het een en ander veranderd in 2008. Aangezien ik deze werkdruk niet meer zo goed kon hebben en meer tijd wilde kunnen besteden aan dingen die ik ook belangrijk vind (klimmen, vrienden), ben ik in augustus vertrokken uit het kleine contingent full-time werkende vrouwen en hoor ik nu bij de 75% die part-time werkt. Tot nu toe bevalt dat uitstekend.

Maart: Als onderdeel van mijn 'meer-tijd-voor-klimmen'-leven, kwam er ook tijd, zin en ruimte om me op kliminstructie te storten. In het voorjaar begon ik voortvarend, maar sinds de zomer is het weer een beetje stil komen te liggen. Dit voorjaar ga ik echter weer even voortvarend door en hoop dat in de loop van 2009 te kunnen bekronen met een positief afgesloten examen.

April: Aan het einde van 2007 probeerde ik mijn eerste 6b en kwam boven. Dat smaakte naar meer, en 2008 werd een zessenjaar (in de hal dan). Ik had me voorgenomen om nog in 2008 een 6c te klimmen en dat heb ik dus op mijn laatste klimavond van het jaar gedaan. Ik had mezelf de spelregel opgelegd dat ik zoveel bloks mocht vragen als ik zelf wilde en die heb ik nodig gehad ook. Helaashelaas kwam ik niet boven, na 5 pogingen in een zware, verre pas tegen het einde, zat het er niet meer in. Maar hij gaat op herhaling!

Mei: Ik had me voorgenomen de seilrollenflaschenzug regematig te oefenen. Dát moet ik me nog maar eens voornemen.

Juni: 2008 werd het jaar van de slackline. Het vervolg: ik liep hem afgelopen vrijdagavond in de hal helemaal uit in de eerste poging en toen ik daarna draaien ging oefenen, lukte dat ook drie keer achter elkaar. Volgende project: erop springen (dat lukt al) en lopen.

Juli: Mijn weblog bij de NKBV trok een recordaantal bezoekers vanwege een niet zo leuke aanleiding: het ongeluk in de alpen, waarbij drie gezinsleden uit Almere omkwamen tijdens een bergtocht. Het werd geen goede zomer, want in augustus volgden de dramatische gebeurtenissen op de K2.

Augustus: In augustus is er BAZ!. Op naar de editie 2009.

September: Richard.

Oktober: Een week klimmen in Frankrijk ging dit jaar voor mij niet door, ik heb me in plaats daarvan vermaakt in de Ardennen. Zo klom ik mijn eerste 5c's voor in Freyr, hoera!

November: November?

December: Een nieuwe plek voor het blog, nanskesklimlog.nl geboren. Op naar een mooi 2009!

© foto: Ester Z. (of een andere deelnemer aan het Dave-weekend)

Geen opmerkingen: