vrijdag 5 december 2008

schrijven

klimop en varens in beez Begin november was ik in Beez. Het was de bedoeling dat we een weekend gingen klimmen, maar door allerlei omstandigheden kwam het beter uit om er zaterdagochtend heen, en zaterdagavond weer vandaan te rijden. Het klimmen ging niet zo geweldig als een week of wat eerder in Freyr, maar het was een heerlijke dag, herfstig en het bos rondom de rotsen zag er sprookjesachtig uit: van de al kale takken hingen groene klimopslierten af, en op de weinig door de zon beschenen hellingen deden grote groene varens hun best om een nog wat donkerder indruk te geven.

Op de zondag begon ik opgewekt en geïnspireerd aan een stukje voor dit blog, via de site van de nkbv. Over hoe ontmoedigend ik de waardering in Beez blijf vinden, maar hoe gevarieerd dan weer wel de routes zijn, over hoe lekker het klimmen ging, even los van het feit dat ik alleen viertjes kon afstrepen (en zelfs één keer níet kon afstrepen!). En toen ik het stukje bijna klaar had, deed ik iets onhandigs met een verkeerde toetsenbordcombinatie en bleek hoe vervelend het kan zijn om te schrijven via een webapplicatie zonder tussentijdse save-mogelijkheid. Weg was mijn stukje.

Nu was het niet de eerste keer dat me dit gebeurde, maar wat wel de eerste keer was, was dat ik niet de tijd had om op dezelfde 'flow' het stukje nog eens te schrijven. En zo kwam het, dat ik in de dagen daarna ineens mijn hele inspiratie voor het weblog kwijt bleek te zijn! Hoe dat kon gebeuren is me nog steeds een raadsel, want er zijn heus ondertussen leuke dingen gebeurd om over te schrijven, én ik houd van schrijven. Maar het was alsof dat Beez-stukje maar steeds in de weg bleef zitten, een klein stemmetje dat zei: Eerst dat stukje over Beez terug! Terwijl een lovend stuk over Monk, waar ik een week later was, toch niet moeilijk is. Een recensie van The Sharp End, die al drie weken in mijn hoofd zit, zou er ook zo uit kunnen rollen. Evenals een beschouwing over waagstukken, naar aanleiding van die laatste film. Een review van mijn nieuwe schoentjes. Een vorderingengrafiek van een 5c-project in de overhang, waar ik nog twee bloks en vooral een dot duurvermogen verwijderd ben van een geslaagde cleane poging.

Maar nee, niets van dat alles, anderhalve maand radiostilte op het blog. In die anderhalve maand heb ik niet stil gezeten, zie boven, maar jullie hebben er alleen niet zo van mee kunnen genieten. Nu dan, een nieuwe start. Met nieuwe stukjes en ook nog eens op deze nieuwe plek, waar ik mijn nkbv-blog ga mirrorren. Veel leesplezier!

Geen opmerkingen: