zaterdag 20 december 2008

recensie: bl.ad o.ver k.limmen

logo van BLOKBL.ad O.ver K.limmen, BLOK. Vandaag gelanceerd, vandaag al in mijn brievenbus en ik moet het meteen kwijt: wat een prachtig, volwassen, toegewijd tijdschrift! En dik...

Het blad kwam vanmorgen binnen toen ik eigenlijk iets anders te doen had. Ik was verrast, want ik had verwacht dat het pas na de lancering naar de abonnees zou gaan. Ik nam even de tijd om het snel door te bladeren. Een grote diversiteit aan onderwerpen, zonder de tegenwoordig zo gangbare onrustige typografische hoogstandjes en pakkende tussenkopjes, die mij zouden kunnen verleiden tot in het blad duiken terwijl ik eigenlijk iets anders te doen heb. Dit geeft het blad, samen met de prachtig verzorgde fotografie, een serieuze uitstraling.

Vanmiddag heb ik even lekker de tijd genoemen voor BLOK. Ik heb alleen maar superlatieven. Wat een liefde zit er in de artikelen. Niet alleen voor klimmen, maar ook voor het maken van een goed blad. Blok is niet gemaakt om even snel uit te lezen en dat is me dan ook niet gelukt. Deze recensie baseert zich daarom ook eigenlijk maar op een-derde van het blad...

De serieuze uitstraling werd bevestigd bij het lezen. Een duidelijk gedegen voorbereiding mondt uit in vlot geschreven artikelen, volgepakt met informatie over klimmen, over de mens achter het klimmen, over (on-)mogelijkheden, gebieden, hallen, spullen, kortom, alles wat een klimmer inspireert. Dit alles zonder dat de luchtigheid wordt vergeten: wat dacht je van een geheel wetenschappelijk verantwoord uitgevoerde borsteltest? Het is jammer dat we maar vier keer per jaar van een nieuwe BLOK kunnen genieten, maar aan de andere kant is het misschien maar goed ook. Zo hebben we tijd om de inspiratie die door het tijdschrift vast en zeker wordt opgeroepen om te zetten in daden.

Wie nog even gewacht heeft met het aanvragen van een abonnement, had geen gelijk. Ik raad je aan om nu naar de website van BLOK te gaan en een abonnement te nemen. Mannen van BLOK, bedankt voor dit superklimtijdschrift van Nederlandse bodem.

© van het logo: BLOK

Geen opmerkingen: