zaterdag 6 december 2008

dagje monk

zicht op de halOp 15 november was de Reel Rock Film Tour in Nederland neergestreken en wel in Monk Bouldergym in Eindhoven. Ik had een "kom, we gaan met zijn allen!"-actie op touw gezet. We gingen daardoor met zijn achten 's middags boulderen en met zijn tienen 's avonds films kijken. Over de films schrijf ik later nog, nu eerst Monk.

De hal van Monk, een voormalige fabriekshal, als ik het goed begrepen heb, is behoorlijk groot. Er staan in die enorme ruimte twee grote blokken en drie wanden met boulders en toen het tegen het einde van de middag drukker werd, ontstond er een gezellig, BAZ!zig sfeertje. Er is werkelijk voor ieder wat wils aan niveau. De waardering is wat lager dan in mijn hal, eigenlijk ook net als bij BAZ! En dat terwijl de hoofdroutebouwer van BAZ! ook hoofdroutebouwer in mijn hal is. Ik vermoed trouwens dat hij de waardering van BAZ! veel te soft vindt, gezien de controverse die op dit moment in de hal gaande is :-P

Ik moest even inkomen met boulderen, dat heb ik vaker. De boulders zijn ook behoorlijk hoog en ik was in het begin bang om af te springen, laat staan dat ik moeilijke passen durfde te maken met mijn voeten twee meter boven de mat. Ik ben toen eerst maar even dat afspringen gaan oefenen, even wennen aan de 'feel' van de matten. Ik ontdekte dat ik veel minder problemen met springen had, wanneer ik na het inschatten van de afstand gewoon recht voor me keek tijdens het springen. Frans vond dat maar vreemd, maar who cares als het werkt?

zicht op de halIk heb niet echt doordacht geboulderd. Ik hopte een beetje van boulder naar boulder: oh, die lijkt me leuk, hee, X. zegt dat die ook leuk is, daarna die, want Y. zegt dat die goed te doen is, en Z. vraagt of ik die en die pas in die en die boulder misschien weet. Als er iets niet lukte, gaf ik na 4, 5 pogingen op, omdat er nog zoveel anders was om uit te proberen. Tussendoor dronken we heerlijke cappucino en kocht ik ook nog nieuwe schoentjes. Om half zes was ik echt helemaal moe en dik tevreden. De moeheid weerhield me er overigens niet van om ook de slackline nog aan een onderzoek te onderwerpen, met succes: ik liep hem na ettelijke pogingen zelfs een keer uit.

Het is erg jammer dat Eindhoven bijna twee uur reizen bij mij vandaan is, want Monk is zeker voor herhaling vatbaar en ik zou het helemaal niet erg vinden om daar 1 keer per week terecht te kunnen.

© foto's: Frans

Geen opmerkingen: