vrijdag 23 januari 2009

ziek

thermometer
Afgelopen zaterdag had ik geïnspireerd twee postjes geschreven en in de wachtrij van Blogger gezet. Automagisch verscheen op de door mij gekozen datum en tijd, namelijk zondagavond, het eerste postje op mijn blog. Alleen ik had het niet meer door; koorts en verkoudheid hadden mij inmiddels een tamelijk nevelig hoofd gegeven.

Ik hoor bij die mensen, die zelden ziek zijn. Ik ben zo eens in de anderhalf jaar eens een dagje heftig verkouden of heb last van maag en darmen, misschien met wat verhoging erbij. Dat kost me dan nog een dagje uitzieken en het is weer over. Eigenlijk was ik helemaal vergeten wat dat ook al weer was, ziek zijn. Daar moest maar eens verandering in komen, had zich iets of iemand bedacht en dus begon ik afgelopen zondag met het mij wel bekende dagje verhoging en fikse hoest, maar in plaats van twee dagen later weer aan het werk te zijn, lag ik dinsdag als een zielig vogeltje met koorts op de bank televisie te kijken, spelletjes te doen op mijn iPhone en vooral heel veel te slapen. Hmm.

Op de iPhone kan ik ook blogs lezen en ook mijn eigen blog komt daar op de RSS-reader binnen. Ik was helemaal verrast dat er maandagochtend een postje op mijn blog verscheen, zonder dat ik daar iets mee te maken leek te hebben gehad! Met mijn ziekige hoofd duurde het even voordat ik begreep dat het postje over de schoenen zichzelf de avond ervoor gepost had, precies zoals ik had bedoeld.

Ik was nog wel levendig genoeg om het blogje nog even te kopieren naar de NKBV, maar toen viel het doek dan toch echt. De reakties die gegeven werden, waren niet meer aan mij besteed en toen deel twee op nanskesklimlog.nl verscheen, wederom geheel buiten mij om, moest het NKBV-blog afwachten tot ik weer een beetje toe was aan rechtop zitten, op woensdagavond.

Vanochtend werd ik voor het eerst sinds zondag zonder verhoging wakker, een heel nieuwe ervaring, maar mijn lichaam bevindt zich nog helemaal in de herstelfase; tot erg veel actie is het niet bereid.

Wel een beetje jammer: vorige week was ik net gemotiveerd van start gegaan met intensieve klimtraining. Ik kan natuurlijk net doen alsof volgende week mijn tweede week ingaat, maar van de training van vorige week is waarschijnlijk niet veel meer over. Het is vast beter om maar opnieuw te beginnen en vorige week als een soort opmaatje te beschouwen. Niet zo handig, want de groep gaat natuurlijk wel gewoon verder. Maar eens even over hebben met de trainer.

Het plaatje komt van http://www.edupics.com/

Geen opmerkingen: