zaterdag 8 oktober 2011

Ronda

Ik denk dat ~C over vooruitziende blik beschikt, want ik ben deze maanden inderdaad veel aan het wennen. In ieder geval meer dan ik van tevoren had voorzien! Ik ben nu twee weken hier in het hotel en zou graag nog wat langer blijven, maar er zijn de komende weken maar heel weinig gasten en ik ben dus eigenlijk niet nodig. Daarom ga ik morgen weer verhuizen, want ik heb anderhalve week geleden een Spaanse taalcursus van drie weken in Ronda geboekt! Voor het eerst in drie maanden ga ik geld uitgeven aan mijn verblijf hier...

Ik had al half-en-half het plan om in het voorjaar een taalcursus te gaan doen in een Spaanse stad, maar ik heb nu drie weken hier stuk te slaan (begin november kom ik om 'zakelijke' redenen even naar NL) en mijn gastvrouw Di vertelde dat er ook in Ronda, de stad hier vlakbij, een taalcursus wordt aangeboden. Deze bleek niet echt duur te zijn en morgen vertrek ik dus naar Ronda, waar ik in een gastgezin ga logeren (hoewel, gezin: de kinderen zijn het huis uit en als ik het goed begrepen heb, is het mama alleen) en maandag start de cursus. Ik hoop vooral dat ik het wat makkelijker ga vinden om het Spaans te verstaan. Want ik kan mezelf mondeling en schriftelijk steeds beter verstaanbaar maken en Spaans lezen gaat ook helemaal niet onaardig, maar vlot verstaan wat er gezegd wordt vind ik nog steeds erg lastig. Waarschijnlijk zal ik een van de oudste cursisten zijn, maar na een zomer met X-adventure ben ik wel wat gewend :-)

© van de foto: Joe Mabel

Geen opmerkingen: