donderdag 27 oktober 2011

weekje nederland

Nog een dagje cursus en dan kom ik een weekje naar Nederland (of iets langer als het nodig is). En ik heb al door dat ik iedere dag 27 uur nodig heb om iedereen te gaan zien én lekker veel tijd met ~C door te kunnen brengen :-)

Ik kom naar Nederland vanwege een sollicitatie en omdat ik voor mijn instructeurslicentie een EHBBO-nascholing moet volgen op de kaderdag. Ik heb gesolliciteerd bij www.skichalets.nl en heb volgende week een gesprek. Ik hoop heel erg dat dat wat gaat worden, omdat het veel combineert van wat ik leuk vind: koken, het mensen naar de zin maken, zelfstandigheid en de bergen.

Na die ongetwijfeld drukke dagen in Nederland, ga ik weer terug naar Ronda, ik heb de taalcursus verlengd met nog een paar weken. Het Spaans leren op deze manier gaat zo ontzettend snel! Vooral omdat er ruim twee uur conversatie per dag is, waarin je meteen in de praktijk brengt wat je 's morgens hebt geoefend tijdens de grammaticalessen. Tot en met half december worden alle werkwoordsvormen behandeld én krijgen we de basis van het gebruik mee en dat wil ik gewoon niet missen. Bovendien heb ik het hier erg naar mijn zin en begin ik steeds meer mensen beter te kennen.

Vanavond ga ik uit met een deel van mijn lesgroep, tapas eten (en copas of cañas drinken). Jammer genoeg regent het al de hele dag van tijd tot tijd en dat zal vanavond niet veel beter zijn. Dat betekent dat het rustig zal zijn in de stad, want de Rondanezen blijven bij regen liever binnen in hun huis en eigenlijk is dat wel jammer, want er zijn hier heel veel echt heel Spaanse bars waar het leuker is wanneer het voller is.

We zijn met een Koreaanse, twee Chinezen en ik (de Amerikanen van de lesgroep zijn op reis dit weekend en vandaag al vertrokken) en we hebben afgesproken het Spaans als voertaal te gaan gebruiken. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken, maar daar hun Engels niet heel veel beter is dan hun Spaans, wordt het waarschijnlijk een mengelmoesje met veel handen, voeten en frustraties :-) Gelukkig is er dan altijd nog het eten en de copas...

Geen opmerkingen: